BOEKUITREIKING EKOPLAZA

Uitreiking boek E.P. foto 2.jpg

Erik Does en Johan de Meij bij de Ekoplaza in Nijmegen.

 

Erik, algemeen directeur van EkoPlaza, neemt een exemplaar in ontvangst van het boek "De zelfsturende ondernemer".

Zowel Erik als Johan ondernemen al jaren in een turbulente omgeving en zetten zich daarnaast in voor schonere oceanen met de

Plastic Soup Foundation.

Erik schreef het voorwoord in het boek van Johan "De zelfsturende ondernemer"; een boek voor gedreven mensen die willen ondernemen met impact. 

Voorwoord Erik Does

Ondernemen is topsport

Ondernemers zitten meestal niet met hun neus in de boeken. Ze hebben wel wat beters te doen. Toch heb je nu dit boek opengeslagen en ik beveel je van harte aan om door te lezen. Kies in elk geval een paar hoofdstukken die gaan over de vragen waarmee je op dit moment worstelt.

Ondernemerscoach Johan de Meij ondernam een bijzondere zeiltocht. Hij reisde in zijn eentje over de Atlantische Oceaan. Uit zijn soms adembenemende avonturen trekt hij lessen die voor elke ondernemer van belang zijn. Zeilen en ondernemen lijken verrassend veel op elkaar, als je solo vaart, maar zeker ook als je met een team een boot bestuurt.

Ondernemen is vrijheid, je eigen weg kiezen, doen wat je zinvol vindt. In dit boek staat Johan samen met jou stil bij de vraag wat jouw verlangens zijn en hoe je die vertaalt in een goed plan. Een goede voorbereiding en weten wat je doet, zijn daarbij essentieel.

Ondernemen is ook topsport. Je haalt het beste uit jezelf om te kunnen winnen en je incasseert verlies als dat nodig is. Het draait om volhouden en vertrouwen en het is de kunst om je aan te passen aan veranderende omstandigheden. Het is goed jezelf regelmatig essentiële vragen te stellen om te bepalen of je op de juiste weg bent. Je vindt die vragen in dit boek.

Ondernemen is spannend, riskant, beangstigend soms. Het gaat over durven en over verantwoordelijkheid. Johan spreekt je moed in, maar helpt je ook om niet blind te zijn voor gevaren en om drastische keuzes te maken als dat nodig is.

Ondernemen gaat ook over waarden en over de vraag waar het voor jou om draait in het leven. Je doet het niet alleen en niet alleen voor jezelf. Je wilt iets betekenen voor anderen en je hebt anderen nodig. Johan haalde met zijn zeilreis geld op voor de Plastic Soup Foundation. Daarmee laat hij zien dat ondernemen ook gaat over hoe je in het leven staat. Het gaat niet alleen om wat je doet, maar ook om wat je achterlaat.

Mijn advies is: omarm deze coach. Hij zal je ongetwijfeld inspireren om het stuur van je bedrijf stevig in handen te houden, in zonnige tijden én bij heftige tegenwind.

Erik Does
Algemeen directeur Ekoplaza en ambassadeur voor de Plastic Soup Foundation

--------------------

Het boek de ‘De zelfsturende ondernemer’ kost 24,95 en is te bestellen via betereboeken.nl, bol.com, managementboek.nl en uw eigen boekhandel natuurlijk!