HIERMEE HELPEN WE JE

Wanneer je ondernemer wordt kies je, bewust of onbewust, voor een bestaan waarin je kunt doen waar je goed in bent en, niet in de laatste plaats, voor de vrijheid die hoort bij het ondernemerschap.

vuurvoorondernemers - hiermee helpen we

Uit ervaring weten wij dat veel ondernemers op een dag moeten vaststellen dat ze die vrijheid weer een beetje zijn kwijtgeraakt. Ze doen eigenlijk niet meer wat ze het liefste zouden doen. Ze zitten vast in hun dagelijkse operatie, in patronen, in sleur. De balans tussen werk en privé, tussen moeten en willen is zoek. 

 

In die situaties kan vuurvoorondernemers je helpen.

 

Met onze persoonlijke aanpak bieden we hulp bij de uiteenlopende koersvraagstukken waar je als ondernemer tegenaan loopt. We staan naast je en laten je zien hoe je weer lucht en ruimte kunt ervaren om keuzes te maken en je vrijheid te hervinden.

ONZE AANPAK

Vooropgesteld: we bieden je geen pasklare oplossing, leergang of training. Wij zijn ervan overtuigd dat de oplossing in jezelf ligt. Wij zijn er om je hierbij te helpen!

Vuurvoorondernemers biedt je verschillende mogelijkheden; uiteenlopend van 1 op 1 persoonlijke begeleiding, een meerdaags programma met collega-ondernemers, interim management tot een lezing, workshop of boek.

 

De basis van onze koersbegeleiding is vertrouwen en persoonlijk contact; we stemmen daarom altijd vooraf met je af of onze aanpak bij je past en geschikt voor je is.

Samen met Johan of Sjoerd ga je de diepte in. We onderzoeken samen de drie belangrijkste elementen van het ondernemerschap: wat vind je leuk, waar ben je goed in en waar kun je geld mee verdienen?

 

De termijn of duur van de begeleiding is helemaal aan jou; jij staat centraal, wij zijn er om je te helpen bij je persoonlijke koersvraagstukken.

 

De prijsstelling van onze 1 op 1 koersbegeleiding is afhankelijk van het traject dat je gaat afleggen. 

1 OP 1 KOERS

BEGELEIDING

MEERDAAGS PROGRAMMA

Meesters-in-actie

 

Dit praktische en op resultaat gerichte programma zet 6 gelijkgestemde ondernemers met elk hun eigen vraagstuk of uitdaging bij elkaar. Onder leiding van Sjoerd of Johan, beide ervaren procesbegeleiders, werken zij in 4 bijeenkomsten naar meetbare oplossingen.

 

De oogst van dit programma is rijk. Doordat 6 verschillende mensen met verschillende talenten, kennis en ervaringen vanuit diverse invalshoeken kijken naar jouw vraagstuk en niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van een expert. De expert, de meester, een goeroe zogezegd is een ondernemer met een bewezen staat van dienst in jouw branche. Je kunt hem of haar raadplegen tijdens de sessies of daarbuiten. Hij is er voor jou!

 

Met name als bestaande methodes niet meer werken helpt het wanneer anderen met je meekijken. Het voorkomt dat je vast blijft zitten in patronen of dat je het wiel opnieuw uitvindt terwijl anderen dat al eerder hebben gedaan. De grootste verdienste van deze methode is, zo blijkt keer op keer, dat deelnemers de kracht van synergie gaan ervaren en die kracht gaan inzetten voor hun onderneming. Zodat het leereffect en de toepasbaarheid blijvend zijn.

 

Werving en vraagstukbepaling

Er zijn 2 uitvoeringstypes :

  1. Iedere deelnemer is inbrenger van zijn eigen vraagstuk

  2. Een branchevereniging, vak-centrum, franchiseorganisatie of ander overkoepelend instituut draagt één of meerdere casussen aan die door de deelnemers worden geadopteerd. Deze vorm leent zich goed voor in-company groepen.

 

In beide gevallen spreidt dit programma zich over 4 dagdelen met een doorlooptijd van circa drie maanden. In deze drie maanden zijn de deelnemers bezig met het planmatig werken aan hun eigen organisatie.

Sjoerd en Johan hebben jarenlang als operationeel manager gewerkt. Hun door ervaring verworven vaardigheden stellen ze graag ter beschikking van jouw bedrijf. Tijdelijk, op projectbasis of op basis van uren.

Ben je op zoek naar iemand die structuur in je organisatie kan brengen, die samen met jou een duidelijk en overzichtelijk operationeel plan van aanpak opstelt of die je medewerkers kan aanzetten tot het nemen van verantwoordelijkheid en initiatief, dan is het zinvol om een gesprek aan te gaan. Wanneer zij zich committeren aan jouw doelstellingen dan is het halen ervan een onvermijdelijk gevolg. Doelgericht, gedisciplineerd en onvermoeibaar kenmerken onze aanpak.

Heb jij behoefte aan praktisch realiserend vermogen, neem dan contact met vuurvoorondernemers op.

INTERIM MANAGEMENT

LEZING OF
WORKSHOP

Aan de hand van een adembenemend reisverslag van zijn solo zeilreis naar de Azoren neemt Johan de Meij je in deze lezing of workshop mee in de manier waarop hij zichzelf tegenkwam en hoe hij is omgegaan met slecht weer en tegenslag. Johan vertelt je over het belang van een goede voorbereiding. En over prachtige mensen die hij heeft ontmoet. Mensen die hem, meestal belangeloos, hebben geholpen waardoor hij weer verder kon. Ook vertelt Johan over het abrupte einde van zijn reis en hoe hij rijker is geworden door bijna alles te verliezen… De reis van Johan de Meij heeft hem inzichten gegeven die je één op één kunt doortrekken naar jouw bedrijf of situatie. In eenentwintig stappen zet Johan je aan het denken over je toekomst! Het bijwonen van een lezing en/of workshop van Johan de Meij is een waardevolle investering voor ondernemers, leiders, zeilers én mensen die van verhalen houden! 

‘Hoe ik rijker ben geworden door alles te verliezen’ is af te nemen in de vorm van een lezing van circa 1,5 uur of een interactieve workshop van circa 3 uur. De prijsstelling is afhankelijk van groepsgrootte en gekozen vorm. Een naslagwerkje met daarin de inzichten is altijd inbegrepen.

Johan de Meij heeft de ervaringen die hij heeft opgedaan tijdens zijn solo zeilreis naar de Azoren verwerkt in een herkenbaar en praktisch boek voor ondernemers: ‘De zelfsturende ondernemer’.

 

Johan beschrijft hierin negen situaties waarin ondernemers kunnen verkeren. Hij geeft direct toepasbare tips en zoekt de paralellen met zijn belevenissen op zee en aan boord. Dat maakt het boek niet alleen tot een handzaam en praktisch naslagwerk voor ondernemers, maar ook tot een adembenemend verslag van een verbluffende zeilreis waarbij Johan bijna alles verloor en zich toch rijker voelde dan ooit.

 

Het boek kost € 24,95 en is te bestellen via betereboeken.nl, bol.com, managementboek.nl en uw eigen boekhandel natuurlijk!

BOEK

Boek Jojan.jpg