HIERMEE HELPEN WE JE

Wanneer je ondernemer wordt kies je, bewust of onbewust, voor een bestaan waarin je kunt doen waar je goed in bent en, niet in de laatste plaats, voor de vrijheid die hoort bij het ondernemerschap.

vuurvoorondernemers - hiermee helpen we

Uit ervaring weten wij dat veel ondernemers op een dag moeten vaststellen dat ze die vrijheid weer een beetje zijn kwijtgeraakt. Ze doen eigenlijk niet meer wat ze het liefste zouden doen. Ze zitten vast in patronen, in sleur. De balans tussen werk en privé, tussen moeten en willen is zoek. 

 

In die situaties kan vuurvoorondernemers je helpen.

 

Met onze persoonlijke aanpak bieden we hulp bij de uiteenlopende koersvraagstukken waar je als ondernemer tegenaan loopt. We staan naast je en laten je zien hoe je weer lucht en ruimte kunt ervaren om keuzes te maken en je vrijheid te hervinden.

ONZE AANPAK

Vooropgesteld: we bieden je geen pasklare oplossing, leergang of training. Wij zijn ervan overtuigd dat de oplossing in jezelf ligt. Wij zijn er om je hierbij te helpen!

Vuurvoorondernemers biedt je verschillende mogelijkheden; uiteenlopend van een lezing, workshop of boek, tot 1 op 1 persoonlijke begeleiding of een meerdaags programma met collega-ondernemers.

 

De basis van onze koersbegeleiding is vertrouwen en persoonlijk contact; we stemmen daarom altijd vooraf met je af of onze aanpak bij je past en geschikt voor je is.

Samen met Johan of Sjoerd ga je de diepte in. We onderzoeken samen de drie belangrijkste elementen van het ondernemerschap: wat vind je leuk, waar ben je goed in en waar kun je geld mee verdienen?

 

De termijn of duur van de begeleiding is helemaal aan jou; jij staat centraal, wij zijn er om je te helpen bij je persoonlijke koersvraagstukken.

 

De prijsstelling van onze 1 op 1 koersbegeleiding is afhankelijk van het traject dat je gaat afleggen. 

1 OP 1 KOERS

BEGELEIDING

MEERDAAGS PROGRAMMA

In een meerdaags programma kijken we met jou (en met andere -maximaal 8- deelnemers aan het programma) naar de drie belangrijkste aspecten die ervoor gaan zorgen dat je verschillende opties ziet voor de verdere toekomst van jouw bedrijf. 

  1. Waarom doe je wat je doet; waarom ben je gaan ondernemen? Waar zit jouw diepste verlangen. Wat vind je echt belangrijk in het leven en waar wil je geen concessies aan doen. 

  2. Waar ben jij of is je bedrijf goed in? Waar liggen je kernkwaliteiten, jouw krachten.

  3. Welke kansen biedt de markt in jouw specifieke situatie?

 

Door uitgebreid na te denken over de verschillende perspectieven ontstaan er doorgaans meerdere opties voor de nabije toekomst en de toekomst op middellange en langere termijn. Deze opties gaan we samen met jou onderzoeken; we helpen je bij het maken van keuzes daarin. Die keuzes ga je vertalen naar een aanzet tot een activiteitenplan dat je helpt om invloed te nemen op het volgende hoofdstuk van het boek van jouw ondernemerschap. 

Enkele weken na de tweedaagse bijeenkomst organiseren we een terugkomdag waarin jij en de andere deelnemende ondernemers de voortgang presenteren aan elkaar. Waar loop je tegenaan en waar heb je hulp nodig? Bij wie kun je die hulp halen en hoe ga je dat doen? Er is namelijk altijd hulp als je er voor open staat; dat is één van de overtuigingen van vuurvoorondernemers.

Enige tijd na de meerdaagse bijeenkomst bezoeken we jou op je bedrijf en kijken we hoe het met je gaat. Of je tevreden bent, of je weer de vrijheid ervaart en of je weer verder kunt op eigen kracht, jouw kracht vanuit de essentie van wie jij wilt zijn. Autonoom en met plezier. Alleen dan zijn wij tevreden! Tijdens het programma ontvang je een exemplaar van het boek ‘De zelfsturende ondernemer’ van Johan de Meij.  De locatie van het meerdaagse programma is Buitenplaats voor inspiratie ‘de Hoorneboeg’ in Hilversum. Deelname aan het programma kost € 2.375,= p.p. exclusief 21% BTW, inclusief intake en verblijf o.b.v. vol pension. 

Aan de hand van een adembenemend reisverslag van zijn solo zeilreis naar de Azoren neemt Johan de Meij je in deze lezing of workshop mee in de manier waarop hij zichzelf tegenkwam en hoe hij is omgegaan met slecht weer en tegenslag. Johan vertelt je over het belang van een goede voorbereiding. En over prachtige mensen die hij heeft ontmoet. Mensen die hem, meestal belangeloos, hebben geholpen waardoor hij weer verder kon. Ook vertelt Johan over het abrupte einde van zijn reis en hoe hij rijker is geworden door bijna alles te verliezen… De reis van Johan de Meij heeft hem inzichten gegeven die je één op één kunt doortrekken naar jouw bedrijf of situatie. In eenentwintig stappen zet Johan je aan het denken over je toekomst! Het bijwonen van een lezing en/of workshop van Johan de Meij is een waardevolle investering voor ondernemers, leiders, zeilers én mensen die van verhalen houden! 

‘Hoe ik rijker ben geworden door alles te verliezen’ is af te nemen in de vorm van een lezing van circa 1,5 uur of een interactieve workshop van circa 3 uur. De prijsstelling is afhankelijk van groepsgrootte en gekozen vorm. Een naslagwerkje met daarin de inzichten is altijd inbegrepen.

LEZING OF
WORKSHOP

BOEK

Johan de Meij heeft de ervaringen die hij heeft opgedaan tijdens zijn solo zeilreis naar de Azoren verwerkt in een herkenbaar en praktisch boek voor ondernemers: ‘De zelfsturende ondernemer’.

 

Johan beschrijft hierin negen situaties waarin ondernemers kunnen verkeren. Hij geeft direct toepasbare tips en zoekt de paralellen met zijn belevenissen op zee en aan boord. Dat maakt het boek niet alleen tot een handzaam en praktisch naslagwerk voor ondernemers, maar ook tot een adembenemend verslag van een verbluffende zeilreis waarbij Johan bijna alles verloor en zich toch rijker voelde dan ooit.

 

Het boek kost € 24,95 en is te bestellen via betereboeken.nl, bol.com, managementboek.nl en uw eigen boekhandel natuurlijk!

© 2020 by vuurvoorondernemers.
 

Algemene Voorwaarden
Privacy Statement

KvK 76 13 19 98

BTW-id NL 86 05 18 48 6 B01

Proudly created by Sanne Franssen