DE JONGE HOND

Sweet Dog

Patrick* heeft het ondernemen in zijn bloed.  Hij is 23 jaar wanneer Johan hem leert kennen en hij is ongeduldig, heel ongeduldig. Patrick wil ondernemen, NU ondernemen. Zijn wens is om klaargestoomd te worden voor het ondernemerschap…

Gedurende een traject van anderhalf jaar spreekt Johan van vuurvoorondenemers Patrick maandelijks. In die periode helpt Johan hem bij het proces waarin Patrick groeit van afhankelijkheid naar onafhankelijkheid. Hierbij komen thema’s aan de orde als verantwoordelijkheid en keuzes maken. ‘Niet anderen zijn verantwoordelijk voor jouw ontwikkeling; je bent het zelf’. 

 

Iedere maand staat Patrick weer op een nieuw kruispunt;  moet hij doorgaan bij de huidige ondernemer? Leert hij daar nog wel voldoende? Of moet hij solliciteren bij een andere ondernemer? Is de tijd rijp om zichzelf al aan te melden als kandidaat franchiser?  In de loop van de tijd inventariseren Johan en Patrick gezamenlijk zijn wensen. Ze analyseren zijn kwaliteiten én zijn valkuilen en stellen zijn visie op het werk en het ondernemerschap zoveel mogelijk scherp. Patrick leert, ervaart en groeit.

En dan, op een dag, spreekt Patrick vol overtuiging de woorden “ik ben er klaar voor” uit.  Johan geeft hem een hand en weet het: Patrick is er echt klaar voor!

*Vanwege de privacy van de betrokkene is de naam Patrick gefingeerd.