SJOERD EN JOHAN

vuurvoorondernemers- Sjoerd en Johan

Uit ervaring weten we dat ondernemerschap geweldig is! Maar, eerlijk is eerlijk; we weten ook dat er bij bijna iedere ondernemer een moment komt dat hij of zij zich oprecht de vraag stelt of en hoe hij verder moet.


Vuurvoorondernemers is er om persoonlijke hulp te bieden bij de uiteenlopende koersvraagstukken waar je als ondernemer en mens achter de onderneming tegenaan loopt. Met onze persoonlijke aanpak staan we naast je en laten we je zien hoe je weer lucht kunt krijgen om keuzes te maken en je vrijheid te hervinden.

Vuurvoorondernemers is een onderneming van Sjoerd Scheepmaker en Johan de Meij. Twee compleet verschillende mensen; elk met een eigen achtergrond en beiden ervaren in het trainen, coachen en begeleiden van ondernemers. Sjoerd en Johan hebben één grote gemeenschappelijke deler: het is hun grote passie om ondernemers verder te helpen. Niet op de traditionele of de meest voor de hand liggende manier, maar vanuit de diep betrokken interesse voor de mens achter de ondernemer!

SJOERD
SCHEEPMAKER

vierkant achtergrond.png
Sjoerd Scheepmaker

Sjoerd rondde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen de opleiding Bedrijfseconomie af. Hij startte vervolgens bij Ahold en werd daar intern opgeleid tot supermarktmanager. Sjoerd zette zijn carrière verder voort in de Retailbranche; hij begeleidde ondernemers bij vooraanstaande winkelbedrijven en was eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van o.a. Makro Duiven en Nijmegen. Als docent werkte Sjoerd voor de opleiding small business & retailmanagement aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). 

‘Ik heb gedurende mijn carrière (te) vaak gezien dat ondernemers zich verstikt en verstrikt voelen, dat zij de vrijheid kwijt zijn om echt te ondernemen en te doen waar ze plezier aan beleven. Ik heb zelf ook op dat kruispunt gestaan; ik weet hoe lastig het kan zijn om echt te ontdekken wat je drijft. Ik ben in staat om door de juiste vragen te stellen, te doseren, te laten zoeken en te laten zijn, krachten te laten ontstaan die als vrijheid (kunnen gaan) voelen. Het maken van een volgende of nieuwe stap komt dan ook echt vanuit jou zelf’.  

Sjoerd gunt het jou als ondernemer dat je de lucht en de mogelijkheid krijgt om weer door te gaan. Hij biedt je de ruimte om te ontdekken wat jou beweegt. Daarbij biedt Sjoerd geen pasklare oplossingen, maar gaat hij samen met jou op zoek naar wat echt belangrijk voor je is.

Sjoerd (1968) is ondernemer en woont met zijn partner in Nijmegen. Samen hebben ze twee kinderen. 

Johan is direct na zijn opleiding aan de slag gegaan in de Retail. Hij voltooide diverse studies op het terrein van management en leiderschap en klom op van afdelingsmanager tot commercieel directeur van een familiebedrijf met 35 vestigingen. 

In 2012 ging de knop om: Johan startte als zelfstandig ondernemer en rondde in 2014 een opleiding didactiek af (met o.a. de vakken didactiek, pedagogiek en leerpsychologie). Anno 2020 heeft hij inmiddels honderden trainingen op het gebied van leiderschap verzorgd bij diverse bedrijven. De laatste tijd richt hij zich hierbij meer op ondernemers.  

In 2018 ondernam Johan een solo zeilreis naar de Azoren. Een reis waarop hij zichzelf is tegengekomen; hij werd geconfronteerd met tegenslagen en slechte (weers)omstandigheden. Zijn tocht kende een abrupt einde waarbij hij bijna alles verloor. Maar, zoals Johan zelf zegt: ‘Ik heb op mijn zwaarste momenten ook de meest mooie mensen ontmoet, mensen die mij, meestal belangeloos, hebben geholpen waardoor ik toch weer verder kon’.  De reis heeft Johan inzichten gegeven die je één op één kunt doortrekken naar jouw bedrijf of situatie. 

‘Met mijn ervaring help ik ondernemers graag om uit te vinden wat voor hen echt belangrijk is in het leven. Samen bepalen we of de huidige positie van jouw bedrijf daarmee te combineren is. We brengen samen de verschillende opties in kaart. Ik ben ervan overtuigd dat daarbij en daardoor de vrijheid ontstaat om te kiezen voor een toekomst die precies bij jou past. Als jij weer verder kunt op jouw reis ben ik geslaagd’. 

Johan (1962) woont samen met zijn partner in Amersfoort en is vader van twee kinderen. Johan is auteur van het boek ‘De zelfsturende ondernemer’. 

JOHAN
DE MEIJ

vierkant achtergrond.png
Johan de Meij